Background

HOW WE WORK

Ons basisprincipe is dat een oprecht moment maakt een indruk die je raakt en bij blijft. Wij werken vanuit het principe dat een oprecht moment een indruk achterlaat die je voor altijd bij zal blijven.

Wij creëren unieke belevingen die jouw verhaal verbinden aan de doelgroep. Vanaf de eerste spark inspiratie tot een volledig geproduceerd event. Wij hebben de visie en middelen om jouw vraag (van viering tot merkactivatie) tot een memorabel hoogtepunt te brengen.

We werken vanuit de overtuiging dat een oprecht moment iemand voor het leven kan raken.
Daarom streven wij ernaar om unieke experience events te ontwerpen die een connectie maken met het publiek en hen geïnspireerd achterlaten. Wij creëren herinneringen die een leven lang meegaan. Ons bedrijf is gevestigd in Amsterdam en wij ontwerpen voor klanten in Nederland en Europa.

Om te beginnen nemen wij de tijd om goed naar je vraag te luisteren zodat wij je doelen en visie volledig begrijpen. Dit stelt ons in staat om unieke belevingen te ontwerpen die een blijvende indruk achterlaten. Ons team zet meerdere artistieke elementen in om een betoverend event of immersive experience te creëren. Met onze aandacht in performance en eventontwerp zorgen wij ervoor dat elk aspect van het verhaal met aandacht wordt verteld.

De experience activeert je verhaal en betrekt het publiek bij elk moment van het event.

Wij werken in 4 fases:

 

1. Verkenning

We nemen de tijd om je doelen en visie voor je event volledig te begrijpen. Deze fase van onderzoek en brainstormen wordt vertaald in een eerste ontwerp van het experience concept. Een belangrijk deel van het onderzoek wordt uitgevoerd tijdens deze fase. We verkennen verschillende mogelijkheden die passen bij je event, waaronder styling, performance, programmering en immersiviteit. Zodra we overeenstemming hebben bereikt over het concept en de kosten gaan wij verder met de volgende fase.

 

2. Creatie

We hebben een GO! Vanaf nu richten wij ons op de volledige ontwikkeling van het creatief ontwerp en de productie van het event. Het perfecte team van creatievelingen wordt samengesteld om het event, immersive experience of de workshop te realiseren.

3. Experience

Tijd voor de experience! In deze fase zetten wij de puntjes op de ‘i’ van de scripts, het event ontwerp, call sheets en overige onderdelen die deze productie uniek maken. Repetitie en doorloop zijn essentieel ter voorbereiding op de uitvoering van het event.

4. Delen

We ronden samen af door de resultaten van het event te delen en te reflecteren op de beleving. In deze fase worden ook andere noodzakelijke praktische en financiële zaken afgerond, maar het is vooral tijd om de gedeelde herinneringen te vieren.

Zo gaan wij te werk:

“Buro Curious translates the atmosphere off the silver screen into an interactive immersive experience that challenges you in many different ways to get involved with the story before, during the film and after at the event.”

CEO, Cineville

“A strong and worthy partner when designing our event, they understood our way of working and ambitions which made the entire project a success. Absolutely recommended!”

Manager, Belastingdienst

Wij hebben samengewerkt met: